Restauracje zlokalizowane na 33. piętrze najwyższego budynku północnej Polski, Olivia Star, prowadzone przez dwóch Szefów Kuchni uhonorowanych gwiazdkami Przewodnika Michelin - Paco Pérez'a (6*) i Antonio Arcieri (1*). Zrównoważony rozwój restauracji – czyli co jeszcze robimy dla dobra środowiska? · Wszystkie dania restauracji są wytwarzane na miejscu, samodzielnie produkujemy chleby, kiszonki, przetwory, niektóre sery, zakwasy. · Korzystamy między innymi z produktów lokalnych, ekologicznych dostawców. · Ograniczamy straty, w oparciu o analizy przygotowujemy dania dla prognozowanej danego dnia liczby Gości. · Zmodernizowaliśmy urządzenia kuchenne, ograniczając znacząco zużycie wody. · Stosujemy wyłącznie energooszczędne źródła światła, a energię elektryczną pozyskujemy częściowo ze źródeł geotermalnych znajdujących się pod budynkiem. · Znacznie ograniczyliśmy zużycie szkła, plastiku i papieru, rezygnując z opakowań jednorazowych i maksymalizując recykling materiałów. · Minimalizujemy zużycie mediów dzięki najnowocześniejszym systemom zarządzania budynkiem Olivia Star, który posiada certyfikat BREEM Excellent oraz maksymalną ocenę w Well Health Safety Rating. · Współpracujemy na stałe z audytorami HACPP, mając na celu zachowanie najwyższego bezpieczeństwa żywności. · Przestrzegamy wewnętrznego dekalogu zawierającego zasady zrównoważonego rozwoju restauracji. · Wspieramy lokalną edukację gastronomiczną oferując trójmiejskim szkołom programy stażowe. Otworzyliśmy także możliwości odbycia stażu praktykantom zza granicy.
Drzewa posadzone przez Olivia Star TOP SP. Z O.O. w tej akcji
Drzewa posadzone przez Olivia Star TOP SP. Z O.O. w tej akcji
Drzewa posadzone przez Olivia Star TOP SP. Z O.O. w tej akcji